Bij Snuffel hondencoaching wordt u individueel bij opvoedcoaching en training. U bepaald wat u uw hond wil leren. Geen onnodige kunstjes, het is tenslotte geen circus hond. Wel vaardigheden waarmee u en uw hond in het dagelijks leven mee kunt omgaan.  Iedere fase in het leven vraagt om nieuwe vragen en inzichten. Hierin begeleid en coached Kirsten u graag.


Opvoedcoaching & Training

Puppycoaching

Een pup is een onbeschreven blad. Het leven ligt nog voor hem. 

Alles wat je pup nu leert aan grenzen, positief contact met andere honden en mensen, Grenzen etc. is bagage voor de rest van het leven van je pup.

De opvoeding van een pup kan heel wat vragen oproepen. Is het bijten dat de pup doet normaal? Hoe lang mag een pup lopen? of Hoe leer ik mijn pup aan de lijn lopen?

Dan is het fijn om een vraagbaak te hebben. Kirsten begeleid jou en je hond graag met alle dagelijkse vragen en het aanleren van simpele oefeningen.

Jonge hondencoaching

De puber hond heeft zo zijn eigen begeleiding nodig. 

Zijn belevingswereld wordt groter en verandert ook onder invloed van zijn hormonen. Er zullen moment zijn waarop u zichzelf afvraagt: "heeft mijn hond bananen in zijn oren?"

De puber heeft zijn eigen uitdagingen.

 

Losloop en/of coaching bij het maken van een wandeling

 • Wil jou hond met niet naar buiten? 
 • Is het aanlijnen een ramp? 
 • Wil je hond aan alles ruiken?
 • Kost het je moeite om rust te brengen in de wandeling?
 • Is het loslopen een probleem omdat:
  • Je hond niet luistert;
  • Jij je als baas onzeker voelt als je hond losloopt
  • Je hond het nog niet geleerd heeft.

Er kunnen natuurlijk ook andere vragen zijn als het gaat om uitlaten en loslopen waar je graag hulp of advies bij wilt krijgen.


Gedragsbegeleiding

Uitvallen naar andere honden

Als je hond uitvalt is dat een vervelend probleem. 

Je hond valt niet uit zonder reden. Er zitten vervelende ervaringen, onzekerheid, angst of andere oorzaken achter. 

Wilt u aan het werk met uw uitvallend hond? Click op de onderstaande button om verder te lezen.

Hond en Bezoek

Springt uw hond tegen bezoek op als ze binnen komen? Of durft u geen bezoek te laten komen omdat uw hond kan uitvallen? Wellicht is uw hond bang voor onbekende en bekend mensen die op bezoek komen? Of begint uw hond te blaffen als er aan de voordeur wordt gebeld?

Wilt u aan de slag met dit gedrag. 

Bezitsagressie

Heeft u uw hond eten gegeven en kunt u niet in de buurt komen van uw hond? 

Of ligt uw hond met een bot op zijn mand en gromt hij als u in de buurt komt? 

Dit zijn twee voorbeelden van bezitsagressie. Een hond kan om verschillende redenen spullen beschermen. 

In dit traject gaan we hiermee aan de slag. 


Vuurwerkangst

Vuurwerk, helaas zijn er honden die bang hier bang voor zijn. 

Ieder jaar komt het terug. En daar zit je dan met je hond die niet naar buiten durft. Zit te trillen als een rietje. Tegen je aan wil kruipen of weg wil vluchten naar een andere ruimte om aan het geluid te ontkomen. 

Je hoort verschillende verhalen of je jouw hond wel of vooral niet mag troosten. Ja je mag je hond troosten, je hond heeft steun nodig omdat jouw hond bang is. 

Wil je met de angst voor vuurwerk aan de slag? Kirsten

geeft graag advies

Van trekken aan de lijn naar ontspannen wandelen aan de lijn

Ziet u verschrikkelijk op om met uw hond op pad te gaan? Zodra u buiten loopt heeft u het idee dat u door uw hond uitgelaten wordt. Met handige tips en begeleiding kunt wordt het wandelen weer een plezier.


Wilt u weten hoe gedragsbegeleding  in zijn werk gaat? 


Coaching bij een herplaatser uit een Nederlands asiel

Heeft u een hond uit een Nederlands asiel en wilt u graag begeleiding hoe je jouw hond het beste kan begeleiden? 

Een eerste periode met een hond uit het asiel is heel spannend. Jij, jouw gezin en de hond hebben aan elkaar te wennen. Zo'n eerste periode kan heel wat vragen oproepen. Kirsten heeft ervaring met een herplaatser. Sjef is via een Nederlands asiel bij Kirsten terecht gekomen. Beer is rechtstreeks via de eerste eigenaar bij Kirsten komen wonen. Uit ervaring weet zij hoe het is om een hond met een verleden die niet altijd bekend is te begeleiden. 

 


Heeft uw hond moeite met alleen thuis blijven? Blaft jouw hond de hele buurt bij elkaar als je niet thuis bent?  Of sloopt jouw hond spullen tijdens jouw afwezigheid?

Verlatingsangst is een groot probleem. Voor jouw als baasje als voor jouw hond. Om dit te begeleiden is geduld nodig en kennis van een gedragstherapeut die daar in gespecialiseerd is. Neem contact op met Nina van Tilbeurgh.

VIa de onderstaande link vindt je een SAPRO trainer, iemand die gespecialiseerd is in het begeleiden van baast/hond met verlatingsangst.

https://julienaismith.com/find-a-trainer/