Even voorstellen

Mijn naam is Kirsten Nieswaag. Ik coach baas en hond  bij het opvoeden van pup, jonge & volwassen hond. Daarnaast coach ik bij baas en hond bij gedragsbegeleiding.

Kirsten is voorstander van beloningsgericht werken met de hond. 

Sjef is voor Kirsten de hond die de basis is voor haar passie om met honden te gaan werken. Sjef is in 2010 het leven van Kirsten binnen gelopen tijdens haar werk als vrijwilliger bij dierentehuis Zeist. Sjef is een boerenfox reu met een rugzakje. De lessen die hij Kirsten geleerd heeft zijn van onschatbare waarde. Kijk naar wat de hond nodig heeft, welke begeleiding om emotioneel gebied. Sjef heeft Kirsten geleerd te kijken naar hoe honden communiceren door middel van lichaamstaal die de emotie's van de hond weergeven. Op 9 september 2020 is Sjef overleden. Wat is zijn erfenis groot. 

 

Vijf weken na het overlijden van Sjef is Beer, een kooiker reu (juli 2013) op verzoek van zijn vorige eigenaar in het leven gekomen van Kirsten en Erik.. Ook een hond met een rugzakje. Ook Beer brengt weer wijsheid in het leven van Kirsten. Zo kan je liefhebben naast rouw. Beer leert Kirsten ook met Beer om te gaan met al zijn mooie, lieve en grappige dingen. En zijn angst/onzekerheid voor andere honden en vreemde mensen. En weet je..... Beer doet het geweldig. 

Wat Kirsten jouw als baas kan leren is te kijken wat je hond nodig heeft. Wat jouw hond jou verteld door zijn lichaamstaal geeft jouw een mooie kans om ook met je hond te communiceren door jouw lichaamstaal, jouw aanraking en leiderschap. 

Naast de wijsheden die Sjef en Beer Kirsten hebben meegegeven heeft zij ook diverse opleidingen gedaan om haar kennis te vergroten. 

 

Kirsten helpt en begeleid u graag verder.

 

OpleidingenDe opleiding voor individueel kynologisch instructeur  bestaat uit 5 modulen:

 


De opleiding voor erkend hondenuitlaatservice bestaat uit 4 modulen:

 1. Rassenkennis;
 2. Gedrag en roedelgedrag;
 3. EHBO;
 4. Veilige HUS (hondenuitlaatservice) in de praktijk.. 

Kirsten heeft bij Geert de bolster de opleiding hondengedragsbegeleider afgerond. Voor vragen bij het opvoeden van uw pup volgens de connectiemethode in combinatie met haar ervaring als kynologisch instructeur wordt u optimaal begeleid.


Lezingen

 • Bat training bij de uitvallende hond; door Monique Bladder
 • Dominantie: is dat nog van deze tijd; door Monique Bladder
 • De uitvallende hond; Paw Five
 • Pijn bij honden 2 en 3. door Michelle Vrolijk
 • Angst voor honden bij kinderen,
 • Honden Instructeurs Congres 2021. Georganiseerd door Annorlunda Kynologisch Kenniscentrum
 • Hoog Risico Honden
 • Emoties bij honden 2022 van Argos
 • Najaag gedrag 2022 van Argos

Overige

 • Momenteel volg ik de opleiding voor Kynologisch Gedragstherapeut bij Annorlunda kynologisch kenniscentrum