Voorstellen

Hoi ik ben Kirsten,

Ik ben opgeleid tot juridisch secretaresse. Na jaren een kantoorbaan gehad te hebben was het tijd om een carriére switch te maken. Door mijn eerste eigen hond Sjef ben ik van honden mijn werk gaan maken. Dit doe ik sinds 2013 met heel veel plezier en passie. 

Samen met mijn man en Nederlandse kooiker reu Beer woon ik in Zeist. Met mijn man run ik samen hondenservice Snuffel. Daarnaast ben ik ook als hondencoach en individueel hondentrainer aan het werk. Hond en baas begeleiden, coachen en samen in balans laten komen is het mooiste dat er is.

Mijn verhaal

In april 2010 is Sjef, de knappe boerenfox in mijn leven gekomen. Hij was toen 3 1/2 jaar jong en was door omstandigheden in het asiel terecht gekomen. 

Geen makkelijke hond. Sjef viel uit aan de lijn naar vreemde honden, vreemde mensen en fietsers. Hoe ik daar mee moest omgaan dat was even zoeken. 

Als eerste ben ik met Sjef of cursus gegaan bij de gehoorzame huishond in Amersfoort. Ik wilde leren omgaan met Sjef en hij mocht met mij mee om dit te leren. En wat heb ik daar een boel geleerd over mijn Sjef. Ook heb ik een gedragstherapeut over de vloer gehad om Sjef te leren begrijpen. Ik heb hem leren begrijpen, waarom liet hij bepaald gedrag zien. Sjef heeft mij zoveel geleerd en is mijn inspiratie bron om met honden te gaan werken.

Wat kan ik voor u doen

 

 1. Bewust worden & inzicht krijgen in wat je hond lastig vindt.
 2. Meer inzicht krijgen en begrijpen  wat de belevingswereld en wat manier van communiceren van je hond is. 
 3. Als je als roedelleider de lichaamstaal van je hond zijn lichaamstaal steeds beter gaat het lezen,  en bewust bent van de invloed van je eigen lichaamstaal en gemoedstoestand op je hond  ga je ook begrijpen waarom hij doet wat-ie doet.
 4. Handvatten en kennis ontwikkelen hoe u uw positieve leiderschap kunt inzetten om uw hond veiligheid kunt bieden, zelfvertrouwen in u zelf, uw hond zelfverzekerd & uitmuntend te laten voelen.
 5. En zo ontwikkel je een betere verstandhouding, rust en balans met je hond en voorkom je ongewenste ontmoetingen met andere honden, mensen.

Als je in staat bent om met te communiceren hond, je rol als leider op positieve manier te nemen en het welzijn van je hond voorop te stellen ontstaat er vanzelf meer wederzijds begrip, vertrouwen en respect. 

Mijn opleidingen

 • Erkend hondenuitlaatservice (Martin Gaus academie);
 • Honden Trimmen; (NHA)
 • Hondencoach;
 • Hondentrainer; (LOI)
 • Kynologisch Instructeur (Annorlunda) 

Momenteel ben ik bezig met de opleiding voor kynologisch gedragstherapeut aan Annorlunda kynologisch gedragscentrum

Lezingen/workshops

 • Workshop: Honden die uitvallen
 • Workshop: Hondentaal Martin Gaus academie
 • Seminar: Epilepsie: Bewegingsstoornis of  probleembedrag. Martin Gaus Academie
 • Dominantie? Het wordt tijd voor verandering. Monique Bladder
 • Workshop: Honden die uitvallen. Pawfive