De visie van de Snuffel Hondencoaching

Aan de basis van de Visie Snuffel coaching staat Sjef.

Sjef heb ik uit het asiel geadopteerd. Een hond met een rugzakje.

Ik heb ontzettend veel van Sjef geleerd.  Aller eerst ben ik met Sjef op cursus gegaan. Geleerd om met in spannende situaties Sjef te begeleiden. Heb heel veel over zijn lichaamstaal geleefd door naar hem te kijken. Wat doet hij precies in welke situatie. 

Toen ik bewust was van zijn lichaamstaal ben ik mij bewust geworden van hoe ik met hem communiceer. Via mijn eigen lichaamstaal en ook met stem. Ik heb geleerd met aandacht met hem te lopen. Mijn hoofd leeg maken en alleen met Sjef bezig zijn. Zijn lichaamstaal observeren, wat doet hij in welke situatie.  Hoe kan ik als baasje mijn leiderschap inzetten om Sjef te ondersteunen en zich veilig te laten voelen?  Alles wat ik Sjef geleerd heb door met hem te trainen heb ik gedaan door hem te belonen voor gewenst gedrag. Sjef begrenzen als hij iets deed wat niet mocht. Zonder daarbij fysieke of mentale dwang te gebruiken. Sjef is een grote leermeester voor mij geweest en heeft grote invloed op hoe ik u met hondencoaching kan helpen. 


De Visie Snuffel hondencoaching

Na de wijze lessen van Sjef ben ik de Snuffel Hondencoaching inhoud gaan geven. De drie onderdelen zijn nauw met elkaar verbonden. Een hond heeft leiderschap nodig om zich veilig in de bebouwde kom en bos te kunnen bewegen. Welzijnsgericht coachen om zonder fysieke en mentale dwang om te leren luisteren als het nodig is. Hierdoor kan de hond veilig zich thuis en buiten bewegen. Als we ons bewust zijn van de communicatie van de hond kunnen we de hond begeleiden op momenten dat de hond zich niet veilig voelt. Zodra wij als eigenaar bewust zijn van onze lichaamstaal kunnen we de hond rust geven, veiligheid dat wij de hond beschermen en dat creëert rust en balans. 

 Leiderschap A

Iedere hond heeft behoefte aan duidelijkheid van de mensen die hem verzorgen.

Als baasje ben je de leider van je hond, de verzorger en maatje. Je biedt veiligheid en duidelijkheid die voor je hond belangrijk is. 

Welzijnsgericht coachen

Bij welzijnsgericht coachen gaan we aan de slag met het gedrag van de hond. 

Hierbij wordt er rekening gehouden met de emotionele beleving van de hond.  

Naast het positief aanleren van nieuw gedrag, staat de emotionele beleving van de hond centraal. 

Communicatie Hond / Baas

Als baas en hond communiceren we de hele dag met elkaar. Soms bewust ook vaak onbewust. 

Zodra we bewust zijn van onze eigen communicatie naar onze hond. de communicatie van de hond kunnen we onze hond beter ondersteunen en helpen in lastige situatie's.